Ajax Load

masszázsfotel.hu

Masszázsfotel
Masszázsfotel

A zéró gravitáció érzése a
természetes relaxációértEzt a kényelmes pozíciót véletlenül fedezték fel.


Masszázsfotel

A fejlesztő csapat a teljes kikapcsolódást is elérhetővé akarta tenni a masszázsfotel segítségével.

Suto:
A masszázsfotel vásárlói két extrém véglet: vannak, akik mindennap használják és vannak, akik egyáltalán nem. Szégyen használatlanul hagyni egy terméket vásárlás után. Ezért úgy gondoltam, hogy olyan masszázsfotelt készítek, amit az emberek akár masszázs nélkül is szívesen használnak.

Felfedeztük a semleges testtartást, amit a repülőgépiparban ajánlanak. (A semleges testtartás az a pozíció, amit az emberi test természetesen felvesz mikrogravitációs környezetben. Ez egy kényelmi pozíció a repülőgépiparban és sok területen hasznosításra került.) Ezt a semleges pozíciót veszi fel nyugalomban az emberi test a világűrben és ebben a pozícióban illeszkedik az ön teste tökéletesen a masszázsfotelbe a legkiemelkedőbb masszázsélmény eléréséért

Sone:
Az igazat megvallva, véletlenül találtunk erre a pozícióra (nevet). Az előző modellünk nagyra volt értékelve a remek lábmasszázsáért. Azon tanakodtunk, mi történne, ha megemelnénk a lábat, innen származik ennek a pozíciónak a koncepciója. Közismert, hogy az alvás minősége és a vérkeringés fokozódhat, ha egyszerűen megemeljük a lábakat. Később megpróbáltuk megemelni a lábakat, de ez túl nagy terhelést rakott rájuk és a derékra ahhoz, hogy az ember elengedhesse magát. Aztán követtük egy munkatársunk tanácsát és megdöntöttük az egész fotelt. Ez csodálatos kényelmet adott. Biztosak voltunk benne, hogy ez a pozíció nyomott hagyott az irodalomban és mindenki elkezdet utána kutatni. (Nevet.)

Suto:
Széleskörű kutatások eredményeképp találtunk meg a „semleges testtartás” kifejezést. Az irodalom szerint az ember a gravitáció nélküli környezetben veszi fel ezt a testhelyzetet. Bekattant az agyamban és tudtam, hogy ez lesz az!

Ha Ön nem tud felemelt lábakkal relaxálni, az egész fotelt döntse hátra. Ez a pozíció nyújtja a legkényelmesebb helyzetet. A kutatásaink felfedték, hogy semleges testtartás a pozíció neve, amit a repülőgépipar ajánlott. A fejlesztő csapat elkötelezettsége a relaxáció felé véletlenül vezetett az ember számára legkényelmesebb pozíció megtalálásához.

Hogy elkezdhessük a tervezést, szükségünk volt a hát, az ülő felület és a lábak között lévő pontos szögekre. Bár az irodalomban részletes adatok voltak, sok időbe telt megtalálni a helyeset köztük, így a személyzet egyidejűleg kezdte keresni a megfelelő szögeket ehhez a kényelmes pozícióhoz.

Sone:
Az összes dolgozónkat mozgósítottuk, hogy üljenek fel a makettre, de mindenkinek különböző magassága, súlya és testaránya volt, így sok időnkbe telt megtalálni a megfelelő szögeket. Versenyben voltunk az idővel, mert a fejlesztési időszak jelentősen meghosszabbodott és a terméktervezők siettetek minket. (Nevet.)

Sok makett készült, mielőtt megtaláltuk a megfelelő szögeket. Arra is rájöttünk, hogy a semleges testhelyzet még jobban tudja relaxálni az embert, mint a teljesen sík gépek (amin le lehet feküdni).

Suto:
Ahhoz, hogy érvényesíthessük az adatokat, a relaxációs szintek, pozíció szerint, EKG elemzésen értékelve voltak a Sport- és Egészségkutató Központban, a Ritsumeikan Egyetemen. Mikor meghatároztuk a zéró gravitációs pozíciót belsőleg, végre sikerült találnunk egy szakirodalmat a repülőgépiparból és az adatok, amikhez hozzájutottunk, megfeleltek az irodalomban leírtakkal.Az évtized legcsodálatosabb ötlete!


Masszázsfotel

A műszaki személyzet és Sone azonnal nekiláttak a tervezésnek, de váratlan akadállyal kellett szembenézniük.

Sone:
Sok dolgozó tengeribetegségszerű, kényelmetlen érzésről panaszkodott, mikor a fotel hátra volt hajtva. Az agyunk összezavarodhat és mi rosszul érezhetjük magunkat, ha a valódi mozgás teljesen különbözik attól, amit az agyunk vár. Például, a buszon vagy a vonaton, az ember nem érzi magát rosszul, ha menetirányban ül, de ez nem így van, ha menetiránynak háttal ülve nézi az elhaladó tájat. Hasonlóan, minthogy a hátradőlés forgástengelye az ülés alatt volt, az emberek kényelmetlenül érezték magukat, mintha alul kiesnének.

Hol legyen tehát a tengely a kényelmes hátradőlés érdekében? Sok próbálkozás és kudarc után megoldottuk a problémát, elhelyeztük a tengelyt a derékrésznél, mivel ez volt az emberi mozgás középpontjában.

Mindezek után létre akartak hozni egy olyan modellt, amin állíthatóak a szögek a hát, az ülőfelület és a lábak között.

Sone:
Bár a semleges testhelyzet-ahogy mi hívjuk a zéró-gravitációs pozíció- 30 fokkal dől hátra a hát, lábak és ülőfelületnél, létrehoztunk szabályozó gombokat, amikkel Ön kiválaszthatja az önnek tetsző pozíciót. Azonban, mikor én mélyen hátrahajtottam a hátam, hogy felemeljem a derekamat, megsértettem a hátam alsó részét. Mivel a hátam az én súlyom terhével volt masszírozva, a derekam nem bírta. Rájöttem, hogy ez így nem működik és azonnal kifejlesztettük, hogy az ülőrész térjen vissza az eredeti állapotba, amint a hát a zéró-gravitációs pozíción túl dől.

Suto:
A másik ok, amiért abbahagytuk a szögek szabad beállítását, az az volt, hogy a túl sok gomb elbizonytalanítja a vásárlókat. Szóval alapvetően a fekvő szög csak a hátnál állítható be és a masszázsfotel ehhez automatikusan alkalmazkodik.

Ezek a fejlesztések egy lépéssel közelebb vittek minket a masszázsfotel befejezéséhez. A kényelem pedig, amit a masszázs és a fotel együtt ad példanélküli és innovatív.

Sone:
Amikor megkértük az értékesítő csapatot, akik igazából eladják a terméket, hogy jöjjenek és próbálják ki a széket, meg voltak döbbenve. A zéró-gravitációs pozíciót az egekig magasztalták, mint az évtized legjobb ötletét.

Suto:
Ez a masszázsfotel drága, mivel nagyon funkcionális, de amint beleül, értékelni fogja. Biztonsággal állíthatom, hogy vásárlóink meg lesznek elégedve annyira, hogy megvásárolják a terméket.
Masszázsfotel Masszázsfotel Masszázsfotel