Ajax Load

masszázsfotel.hu

Masszázsfotel
Masszázsfotel

Mi olyan masszázst akarunk nyújtani önnek,
hogy azt érezze emberi kezek
masszíroznák testét.Részletes információkat gyűjtöttünk masszázsszakértőktől


Masszázsfotel

● Toshihiro Suto
SANYO Consumer Electronics Co., Ltd
Appliances Division
Kasai Manufacturing Management
Department
Engineering Department 1
Electric Engineering Section
Senior Staff
Japánban az első masszázsfoteleket 1954-ben adták el. Főként hotelekben és nyilvános fürdőkben használták őket, aztán körülbelül 1985 óta elkezdték árulni őket elektronikus kiskereskedelmi boltokban, ami egy hirtelen behatolást jelentett a háztartási piacra. Azóta a vásárlók egyre nagyobb funkcionalitást és az otthoni berendezésekhez illő dizájnt követelnek.

Suto:
Határozottan javítani akartam a teljesítményen, hogy differenciáljam a terméket a versengő márkáktól. Így megterveztük a masszázst, ami olyan érzést nyújt, mintha emberi kéz masszírozna. Amikor tovább foglalkoztunk azzal, hogy lehetne a legmagasabb kényelmi szintet elérni, az a meggyőződésünk támadt, hogy az emberi kéz az, ami megfelel a célnak.

Sone:
Az emberi kéz össze tudja szorítani a vállakat, de ez bonyolult egy géppel. Feltettük a kérdést, hogy hogyan tudnánk szimulálni az emberi kezet? A gép kifejlesztése előtt szakértőkkel konzultáltunk, beleértve sportedzőket és masszőröket.

Sone rengeteg információt gyűjtött az akupresszúrás pontok elhelyezkedéséről, az izmok funkcióiról, a vállak és a derék szélességéről, masszázsfajtákról, a préselő és a ütögető masszázs sebességéről. Egy amerikai foci csapat doktorától nyert szakértelmet a sport gyógyszerek és az élettani távlatokból.

Sone:
Még mindig ez az adat ami masszázsfotel tervezésének alapja, hiszen a test alapvető struktúrája ugyanaz marad.
A vállpréselő mechanizmus és egy intelligens szenzor kombinációja


Masszázsfotel

● Yasushi Sone
SANYO Consumer Electronics Co., Ltd
Appliances Division
Kasai Manufacturing Management
Department
Engineering Department 2
Senior Health Products Manager


Az előrenyúló görgő egység
A felső görgő a hátsó egységgel nagymértékben kiterjeszti a markolásokat felülről a vállaira.


Masszázsfotel

Hüvelykujjformájú görgők
Annak érdekében, hogy minél pontosabban tudjuk reprodukálni az emberi kéz érzését, az alsó görgők hüvelykujj formájúak.


Masszázsfotel

Egér formájú feszültség detektáló szenzor
Nyomja meg a kívánt teljes testmasszázs programot és helyezze ujjait az egérformájú szenzor érzékelő területére. A hazugságvizsgálók technológiáját alkalmazva, megállapítja a merevséget és automatikusan hozzáigazítja a masszázs intenzitását teste szükségleteihez.
Milyen technológiákat fejlesztettek ki arra, hogy megvalósítson egy olyan masszázst, mint, amit egy emberi kéz hajtana végre?
Egy példa erre a "vállpréselő masszázs" amit az előrenyúló összekapcsolt masszírozó egység és a hüvelykujjszerű masszírozófej tesz lehetővé. A kettő együtt a szakértő kezek mozdulatát reprodukálja.

Sone:
A japánok a vállpréselő masszázst preferálják, eddig mégse találhattunk olyan fotelt, ami meg tudná markolni a vállakat. Mi fejlesztettük ki az első masszázsfotelt, ami képes ezt megtenni.

A vásárlói visszajelzések sürgették Sone-t a példanélküli, vállpréselő masszázsra képes masszázsfotel technológiájának kifejlesztésére.

Sone:
Egyszer megkérdeztem körülbelül 100 vásárlót, akik a megfigyelésben részt vettek, hogy elégedettek e a masszázsfotellel. 80 százalékuk válaszolta azt, hogy szereti a masszázsfoteljét, de a vállmasszázs lehetne jobb is. Mindenképpen javítani akartam a vállmasszázson. Amikor tovább tanulmányoztam a dolgokat, kiderült, hogy a masszőrök csak ritkán préselik a vállakat. Alapvetően hatásos, ha megmarkolják és felemelik a csuklyásizmot, ami a váll merevségét okozza, de mivel ez elég fárasztó, és fél óra után már nem tudnának markolni, sem folytatni egy más típusú masszázst, főként a shiatsu és az ütögető masszázst ajánlják.

Más szavakkal, ha kifejlesztünk egy olyan masszázsfotelt, ami préselni és markolni tudja a vállakat, vetélytársat állítanánk a profi masszőrök mellé. Sone elfogadta a kihívást, de sajnos rögtön az elején egy problémával kellett szembenéznie.

Sone:
A probléma az volt, hogy a masszírozófej mennyire nyúljon előre? Az emberi kéz a vállak elejét is képes megmasszírozni, alkalmazkodva a test struktúrájához. Ugyanakkor, úgy gondoltuk, hogy veszélyes lenne, ha a masszírozó egység túlnyúlna a vállakon, így eldöntöttük, hogy a maximum pont, ahova a görgő elérhet, a vállak teteje.

A következő figyelemreméltó eszköz a SANYO masszázsfotelen a „feszültség szenzor”.

Suto:
A rendőrség hazugságvizsgálókat használ. Ha valaki az összes kérdésre nemmel felel, a szenzor kimutatja a fizikai változásokat, amikor a személy hazudik.

Sone:
Ez a technológia vonatkozik a mi masszázsfotelünkre is a feszültség szenzor formájában. Szavak helyett, a masszázsgörgők a visszajelzéseket érzékelik, amit a test küld stimulálás közben. Például, amikor a görgő erősen megnyom egy merev részt, a tenyér enyhén elkezd izzadni. A szenzor az alapján méri fel a merevséget, hogy Ön mennyit izzad és mennyire emelkedik meg a pulzusa.

Suto:
Bár az izzadás mértéke és a pulzusszám egyénenként változhat, 1000 mintáról vettünk adatot, hogy minimalizáljuk a réseket. Behoztunk egy makettet az Egészségügyi és jóléti központba ( Kasai City, Hyogo Prefecture, Japan) és teszteltük a feszültség szenzor értékeléseit, amik megfeleltek a szubjektív teszteknek. A módszer egyszerű volt. A masszázs alatt az alany megnyomott egy gombot a négyből, ami a legjobban jellemezte az állapotát: fájdalmas; fájdalmas, de tűrhető; normál; jó. Mivel nem voltak jelentős rések aközött, hogy az alany mit érzett és a kijelző mit mutatott, meg tudtuk erősíteni a hatásosságát.

A feszültség detektáló szenzor először 2001-ben volt használva egy termékben és abban az időben a masszázs alapja az volt, hogy mekkora volt a kezdő merevségi szint. Most azonban, a DR7700 masszázsfotel továbblépett, gyengébben masszíroz, ha a merevség enyhül masszázs közben és még intenzívebben, ha nem.

Suto:
A SANYO masszázsfotel kizárólagos módon rendelkezik a vállpréselő mechanizmussal és az intelligens szenzorokkal is. (2007 februári belső felmérés a masszázsfotelekről)

Mivel a profi masszőrök is a merevségi szinthez igazítják a masszázs erősségét, a SANYO masszázsfotel ebben az értelemben is közelebb áll az emberi kézhez.Masszázsfotel Masszázsfotel Masszázsfotel